Kokosový olej 200ml BIO

Kokosový olej 200ml BIO

Kokosový olej 200ml BIO

Points:6

Code:02136
Accessibility:


Price: 4.85 €
Order:


Kokosový olej 200ml BIO Extra virgin Biopurus

Bio Kokosový olej sa pre svoje unikátne vlastnosti radí medzi oleje s veľmi širokým spektrom vonkajšieho použitia. Ako čistá prírodná surovina je ideálny na starostlivosť o celé telo aj tvár, zvlášť pre citlivú a suchú pokožku, ktorú chráni a zvláčňuje. Jeho jemnú vôňu oceníte obzvlášť pri masážach, pre ktoré je kokosový olej priamo predurčený.

Kokosovník sa pestuje v palmových hájoch v čistej prírode, čerstvé orechy sa ručne zbierajú a spracovávajú sa tradičnými postupmi. Surová dužina sa jemne naseká, sušia na slnku a potom sa z nej lisuje vysoko kvalitný a výživný olej s veľmi širokým spektrom využitia. Typickou vlastnosťou je jeho tuhá konzistencia, ktorá sa okolo 24 ° C mení na tekutú. Jeho unikátnych vlastností sa plne využíva v starostlivosti o telo.

Bio Kokosový olej pomáha:

  • hydratuje a zabraňuje vysychaniu pokožky,
  • regeneruje pokožku po opaľovaní,
  • ochraňuje pleť a pery pred mrazom,
  • upokojuje citlivú aj alergickú pleť,
  • formou zábalov dodáva vlasom lesk a zlepšuje ich kvalitu
  • je vhodný ako balzam po holení aj depilácii,
  • má priaznivý vplyv pri kvasinkové ochorenia,
  • u dojčiacich matiek zvyšuje kvalitu materského mlieka.

 Kokosový olej panenský, za studena lisovaný

  •  Kokosový olej bol slávny už od čias Kleopatry, a bol považovaný za nevyhnutný základ pre zachovanie ženského mladosti a krásy. Panenský kokosový olej sa získava lisovaním za studena z dužiny čerstvo zozbieraných kokosových orechov a má výraznú chuť kokosu. Bod topenia kokosového oleja je cca 25 stupňov. Pri izbovej teplote sa dá kokosový olej krásne mazať na chleba alebo žemľu namiesto masla. Panenský kokosový olej sa získava z dužiny orecha kokosové palmy – kokosovníka orechoplodného (Cocos nucifera). Zdroj vitamínov A, C a E ,. Dymový bod je cca 180 ° C.

Výrobky z kokosového orecha:

 Kokosový olej a jeho použitie:

  •  posilňuje ďasná a zuby
  • pôsobí proti kazivosti zubov
  • pomáha pri prechladnutí a chrípke
  • masáž hlavy kokosovým olejom pomáha vyrovnať stres a úzkosť
  • antioxidant
  • vyrovnáva hladinu cukru v krvi
  • pomáha pri liečbe prostaty
  • znižuje hladinu cholesterolu
  • znižuje riziko infarktu
  • používa sa ako masážny a stimulačný prostriedok (lubrikačný gél), výborný kúpeľový olej
  • zlepšuje trávenie
  • posilňuje imunitný systém
  • prírodné antibiotikum (vďaka obsahu kyseliny laurovej, kaprylovej, kaprynové alebo kyseliny myristovej)
  • hydratuje pokožku, je vhodný pri popáleninách a pri hojení jaziev
  • pravidelná starostlivosť zabraňuje tvoreniu trhlín a prasklín na rukách a pätách
  • kokosový olej chráni, zjemňuje a vyhladzuje pokožku a vytvára ochranný film
  • ideálne pre starostlivosť o pokožku pre novorodencov a tehotné ženy
  • zastavuje proces starnutia a predchádza degeneratívnym ochorením
  • normalizuje funkciu štítnej žľazy
  • vhodný na pečenie, varenie a vyprážanie (neprepaluje sa, stabilný až do teploty 200 stupňov celzia)
  • kokosový olej pomáha pri likvidácii mikroorganizmov, baktérií, kvasiniek, mykózy, kandidu (candida albicans), plesní a vírusov
  • je vhodný ako výživný nočný krém a neupcháva póry
  • ochrana tváre pri slnečnom alebo naopak mrazivom a veternom počasí, alebo ako starostlivosť pred a po opaľovaní
  • zlepšuje pružnosť pokožky a vyhladzuje jemné vrásky
  • zbavuje stresu a únavy
  • pomáha pri chudnutí, stimuluje metabolizmus a spaľovanie tukov
  • balzam na pery
  • ako olej na vlasy (výživa, štiepiace sa končeky vlasu, obmedzuje padanie vlasov)
  • vaginálna mykóza
  • regeneruje spálenú kožu
  • dá sa použiť ako telové mlieko, na popraskanú kožu na päte, ale aj ako balzam po holení

Použitie kokosového oleja: na účely varenie, smaženie a pečenie sa používa výhradne olej bez zápachu (Je tepelne stabilný až do 200 ° C, teda sa neprepaluje a neprská, pre masážne účely je naopak vhodný kokosový s prirodzenou kokosovou vôňou. Kokosový olej bez vône môžeme tiež použiť namiesto masla na chleba.

Tipy na využitie za studena lisovaného kokosového oleja:

  • výborný pre prípravu palaciniek
  • orientálnej kuchyne, vajíčok i zeleninydo šalátu alebo namažte priamo na chleba
  • pridávajte prí do pokrmov (ryža, zemiaky atď.)
  • pečenie vianočného pečiva
  • orientálna kuchyňa
  • na kozmetické účely
  • po opalovaní
  • na vlasy

Kokosový panenský olej je zvyčajne vyrobený z kôpry (sušenej kokosovej jadro).

Kokosový olej je rastlinné olej získavaný z jadier zrelých kokosových orechov zbieraných z kokosovej palmy (Cocos nucifera). V trópoch je po celý generácie hlavným zdrojom tuku vo výžive miliónovú Ľudí. Má rôzne uplatnením v potravinárstve, medicíne a priemysle.

Kokosový panenský olej je veľmi termostabilný, Preto sa výborne hodí na varenie a vyprážanie. Dymový bod je okolo +180 ° C. Vďaka Stabilita (najme Vzhľadom na vysoký obsah nasýtených mastných kyselín) oxiduje ľan pomaly a odoláva Preto žltnutiu, má trvanlivosť až dva roky. Kokosový olej je pre naše telo prospešný Predovšetkým Vďaka obsahu mastných kyselín so stredne dlhý reťazcom; 45% kokosového oleja tvori kyselina laurová, ktora sa v Naso teľa premení na monolaurin. Monolaurin je tiez Súčasti materského mlieka, Preto je kokosový olej vhodný ai pre babatko. Posilňuje imunitný systém, napomáha rozvoj mozgu a zdravý stavbe kostí a chráni pred vírus, baktéria a infekciám. Tiez napomáha znižovať teplotu a podľa nových výskumov ai tlmí bolesť. To ŠÚ teda základní účinky, ktore nám kokosový olej ponuky. Kokosový olej sa aplikuje pri masáži na pokožku Priamo, Ako za studena, tak ai zahriaty (až +45 ° C). Veľmi dobre zvláčňuje pokožku, teplý olej prehrieva a uvoľňuje svalové úpony. Olej napomáha k Rýchlej regenerace svalov, úponové a kĺbový. Výhodou oproti panenskému (BIO) oleji, ktory má typické vôňu, ktora moze hoci pri masáži klientovi nepríjemné, je zbavením typickej vône, ale tiez ai chuti. Neutralita tohto oleja umožní jeho použitím Nielen Ako masážny Prostriedok pre citlivej pokožky, ktore mozu trpieť tzv orechový alergiu, ale ai Ako základ pre Ďalšie emulziám. Bod topenia kokosového oleja je 21 ° Celzia. Do tajte teploty je kokosový olej v tuhej forme. So stúpajúcou teplotou (okolo 24 ° C) sa postupne mení cez krémová Konzistencia do tekutého skupenstva. Plnením kokosového oleja sa vykonáva pri teplote 30 ° Celzia v tekutej forme.

  • Zloženie: 100% prírodný kokosový olej lisovaný za studena.
  • Pôvod : Srí Lanka
  • Obsah 200ml

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch. 

Výrobca: Daniel Andráš & Biopurus, Vysoká 14, 811 06 Bratislava - Staré Mesto